ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

9/29/22

Πέρα από τη λογική !!! Λόγω κυρώσεων της Ε.Ε. ανακλήθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του Turkish Stream !!

Ρωσικός σταθμός συμπίεσης - RIA Novosti, 1920, 29/09/2022
© RIA Novosti / Vitaly Timkiv Σταθμός συμπίεσης “Ρωσικός”. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει όλα τα σενάρια !!!
Εν χορώ όλοι οι Ευρωπαίοι κατηγορούν τη Ρωσσία ότι τους κάνει ενεργειακό πόλεμο, ότι σταμάτησε τη ροή αερίου από τον Nord Stream 1 , ενώ αυτοί έπαιξαν χοντρό παιχνίδι με τους στροβίλους. Δεν άφησαν να ανοίξει ο Nord Stream 2 , με υπαιτιότητα του Σολτς και των λοιπών, κατ’ απαίτηση του Μπάϊντεν !!!
.
Κι όταν με τα σαμποτάζ καταστράφηκαν και οι δύο , πάλι ομοθυμαδόν όλοι κατηγορούν τη Ρωσσία ότι “τους κατέστρεψε μόνη της” για να τους αφήσει χωρίς αέριο !!!
.
Μα αν ήθελε η Ρωσσία, απλά θα έκλεινε για πάντα τις στρόφιγγες και δεν θα έρρεε ποτέ αέριο προς την Ε.Ε. , δεν θα κατέστρεφε τα πανάκριβα έργα της !!! Επίσης να πούμε ότι, αν ήθελε η Ρωσσία να κάνει δυνατό χτύπημα εναντίον της Δύσης, θα κατέστρεφε τα διαδικτυακά και τηλεπικοινωνιακά καλώδια που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. !!!
.
Και τώρα, βλέπουμε αυτό … , οπότε προβλέπουμε ότι, αν σταματήσει κι αυτός ο αγωγός (με υπαιτιότητα των ευρωπαίων) , θα βγουν όλοι πάλι να κατηγορήσουν την Ρωσσία, ότι τους κάνει ενεργειακό πόλεμο !!! Είναι ικανοί για τα πάντα !!!
…………………………………………

Η άδεια εκμετάλλευσης του Turkish Stream ανακλήθηκε πριν από το χρονοδιάγραμμα λόγω κυρώσεων της ΕΕ

South Stream Transport: ανακλήθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του Turkish Stream λόγω κυρώσεων της ΕΕ

Τα περιοριστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τέθηκαν σε ισχύ στις 18 Σεπτεμβρίου, οδήγησαν στην πρόωρη ανάκληση της άδειας εξαγωγής από την εταιρεία Turkish Stream South Stream Transport BV, όπως μεταδίδει το RIA Novosti
.
Επίσημη κοινοποίηση εστάλη από τις αρχές των Κάτω Χωρών . Διευκρινίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα απαγορεύουν την προμήθεια αγαθών στη Ρωσία και την παροχή υπηρεσιών, ιδίως τεχνικής βοήθειας και συντήρησης.
.
«Ως αποτέλεσμα της επιβολής νέων κυρώσεων, στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, η άδεια εξαγωγής της South Stream Transport BV, του φορέα εκμετάλλευσης του υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, μέσω του οποίου το ρωσικό αέριο μεταφέρεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας στους καταναλωτές στην Τουρκία . και ευρωπαϊκών χωρών, ανακλήθηκε πρόωρα», αναφέρει η έκθεση. εταιρείες.
.
Ωστόσο, οι περιορισμοί δεν περιορίζουν περαιτέρω μεταφορά αερίου. Με βάση αυτό, η προμήθεια καυσίμων διαφόρων βιομηχανιών και εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επηρεαστεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, τόνισε η εταιρεία.
.
Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για ανανέωση της άδειας εξαγωγής και αναμένει απάντηση από τις ολλανδικές αρχές. Η South Stream Transport BV είπε ότι έχει κάθε νομική βάση για να λάβει εξαίρεση βάσει του τρέχοντος κανονισμού κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το αέριο που μεταφέρεται μέσω του Turkish Stream παραδίδεται στη συνέχεια στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω εθνικών συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου, συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση της ενεργειακής τους ασφάλειας.
.
Ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού σημείωσε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε περιοδικά πρόσθετες κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό των εξαγωγών υλικών, τεχνολογιών και υπηρεσιών από εταιρείες που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Ρωσίας.
.
Ο Turkish Stream είναι ένας αγωγός εξαγωγής που αποτελείται από δύο γραμμές. Ένα από αυτά έχει σχεδιαστεί για την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία και το δεύτερο – στις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η χωρητικότητα σχεδιασμού του φτάνει τα 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.

 ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαρροή αγωγού Nord Stream: Τι συνέβη, ποιος είναι ο αντίκτυπος;

Gas leak at Nord Stream 2 as seen from the Danish F-16 interceptor on Bornholm, Denmark September 27, 2022. Danish Defence Command/Forsvaret Ritzau Scanpix/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK.

 Ηλεκτροκίνηση: Η φόρτιση κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τη βενζίνη στη Βρετανία

Ηλεκτροκίνηση: Η φόρτιση κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τη βενζίνη στη Βρετανία

Πράσινη αποτυχία: Η Γερμανία θα επανασυνδέσει τον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στο ενεργειακό δίκτυο

 

 Ή σκοτεινή πλευρά των πράσινων ενεργειών Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ανεμογεννήτριες

Ή σκοτεινή πλευρά των πράσινων ενεργειών Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ανεμογεννήτριες

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ