ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8/17/22

Μας δηλητηριάζουν με ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ!



Εδώ βλέπουμε σκόνη αλουμίνας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων.

Η εμφάνιση του αλουμινίου στα τρόφιμα (στερεά και υγρά) είναι η πηγή όλων των νέων ασθενειών που εμφανίστηκαν μετά τον πόλεμο. (ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, Alzeimer, νόσος του Crohn, καρκίνοι κ.λπ.)

Δεδομένου ότι το αλουμίνιο ή αργίλιο (Al) έχει πολλές ιδιότητες, οι κατασκευαστές τροφίμων το χρησιμοποιούν ως πρόσθετα τροφίμων, σε διαφορετικούς χημικούς τύπους: μέταλλο (Ε173), θειικά άλατα (Ε520στοΕ523), φωσφορικά άλατα (Ε541) ή πυριτικά (Ε554-555-556-559).

Σε αυτές τις μορφές, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε αλλαντικά, διογκωτικό σε κέικ, λευκαντικό σε ψωμιά και αλεύρια, αντισυσσωματικό σε αλάτι ή σε σκόνες βρεφικού γάλακτος, χρωστικό σε γλυκά κ.λπ.
Κατά την επεξεργασία του νερού, προστίθενται κροκιδωτικά με βάση τα άλατα αλουμινίου, ιδίως για την εξάλειψη των μικροοργανισμών στο νερό και για να γίνει το νερό πιο διαυγές και καθαρό. Στη συνέχεια, το αλουμίνιο συνδέεται με τα οργανικά σωματίδια σε εναιώρημα και σχηματίζει νιφάδες που συσσωματώνονται και καθιζάνουν υπό την επίδραση της βαρύτητας.
Το θειικό αλουμίνιοAl2(SO4)3και χλωριούχο αλουμίνιοAlCl3είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα κροκιδωτικά επειδή είναι αποτελεσματικά, σχετικά φθηνά και άμεσα διαθέσιμα.

Τι γινεται με το νερο;


Τα άλατα του αργιλίου χρησιμοποιούνται ευρέως ως κροκιδωτικά στην επεξεργασία του πόσιμου νερού με πλέον διαδεδομένο το θειικό αργίλιο (alum) του οποίου ο χημικός τύπος είναι Al2(SO4).18H2O. Ένα άλλο ισχυρό κροκιδωτικό που βασίζεται στο αλουμίνιο και εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια είναι το χλωριούχο πολυαργίλιο (Poly Aluminium Chloride, PAC) με χημικό τύπο Alm(OH)nCl3m-n. Η χρήση των παραπάνω κροκιδωτικών ουσιών έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αλουμινίου στο επεξεργασμένο νερό, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, ακόμη και αν το ανεπεξέργαστο νερό δεν περιέχει καθόλου αλουμίνιο, ενώ στις περιπτώσεις που το ανεπεξέργαστο νερό περιέχει ήδη αλουμίνιο, συχνά παρατηρείται αύξηση της συγκέντρωσης μετά την επεξεργασία του νερού. Το αλουμίνιο αυτό ονομάζεται υπολειμματικό (residual aluminum) και φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών.

Πολλές επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει θετική συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης αλουμινίου στο πόσιμο νερό και στη νόσο του Alzheimer. Σε έρευνα που έγινε στον Καναδά το 1995 βρέθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του αλουμινίου στο πόσιμο νερό και στη νόσο του Alzheimer. Η έρευνα περιέλαβε 100 κοινότητες της περιοχής του Ontario. Σε κάθε κοινότητα οι ερευνητές μέτρησαν το αλουμίνιο στο πόσιμο νερό και το συσχέτισαν με τη διανοητική κατάσταση των κατοίκων ηλικίας άνω των 45 ετών. Το συμπέρασμα ήταν ότι η πιθανότητα ανάπτυξης διανοητικών προβλημάτων ήταν 10 φορές μεγαλύτερη στις κοινότητες με υψηλό ποσοστό αλουμινίου στο πόσιμο νερό. Σε άλλη έρευνα βρέθηκε ότι μεταξύ των 66000-117000 περιπτώσεων ατόμων με Alzheimer, 15180-26910 άτομα θα μπορούσαν να αποφύγουν τη νόσο, αν η συγκέντρωση του αλουμινίου στο πόσιμο νερό ήταν μικρότερη από 100 μg/l. (πηγη)

Το πρόβλημα δεν είναι το ιδιο το αλουμίνιο ως στοιχείο της φυσης αλλά η βιομηχανική του χρήση από τον άνθρωπο!


Έχει σημασία να πούμε ότι  το αλουμίνιο ήταν πάντα πανταχού παρόν στον φλοιό της γης και ότι του αξίζει… να μείνει εκεί.
Το πρόβλημα, στην πραγματικότητα, έγκειται περισσότερο στην εξαγωγή και μετατροπή του από το βιομηχανικό χέρι του ανθρώπου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις διάφορες εφαρμογές που αναφέρονται. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το αλουμίνιο που απελευθερώνεται μετα απο βιομηχανική επεξεργασία στη φύση δεν μπορεί πλέον να επανενσωματωθεί στη λιθόσφαιρα. Συσσωρεύεται εδώ και δεκαετίες σε μη πρωτότυπη μορφή στο περιβάλλον, προκαλώντας προβλήματα διαχείρισης του εδάφους και των όξινων υδάτων (έως 700 μg αλουμινίου ανά λίτρο νερού), επηρεάζοντας έτσι τη βιοποικιλότητα και τον θάνατο των ψαριών για για παράδειγμα, ακόμη και σε χαμηλή συγκέντρωση. Υπό ορισμένες συνθήκες, ιδίως με την παρουσία ενός όξινου pH (<6,2), το αλουμίνιο μπορεί στην πραγματικότητα να αναχθεί και να υπάρχει στην ελεύθερη μορφή του Al 3+ (aq). Στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα αυτής της αντιδραστικής μορφής είναι ακόμη ελάχιστα μελετημένα.

Το αλουμίνιο έχει αναγνωριστεί ως μεταλλαξιογόνο για τη δεκαετία του 70 , ιδιαίτερα στο πλαίσιο του καρκίνου του μαστού . Το 1987, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας κατά του Καρκίνου (IARC) ταξινόμησε το αλουμίνιο ως ορισμένο καρκινογόνο (ομάδα 1) όσον αφορά τους κινδύνους του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης καρκίνος σε εργάτες αλουμινίου. Επίσης ενοχοποιείται έντονα για τους τερατογόνους κινδύνους του (αποβολής) και τις επιπτώσεις του στην ανάπτυξη του εμβρύου, το οποίο είναι πολύ εκτεθειμένο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  (πηγη)



Και ενώ είναι γνωστές οι τοξικές ιδιότητες του αλουμίνιου για λογους "οικονομικού κέρδους"; ή εσκεμμένα; εξακολουθούν να μας δηλητηριάζουν καθημερνά με ενα μέταλλο  αφενός άχρηστο για τον οργανισμό μας και αφετέρου δυνητικά επικίνδυνο για την υγεία μέσω:

  • νερού
  • προσθετων τροφίμων 
  • παιδικών τροφων 
  • μαγειρικών σκευών
  • Συσκευασιών και δοχείων τροφίμων
  • φαρμάκων
  • καλλυντικών
  • εμβολίων
  • αεροψεκασμών 
την στιγμή που υπάρχουν πολλά άλλα μέταλλα σε τεράστια ΑΦΘΟΝΙΑ στην φυση με ευεργετικές χρήσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον όπως ο ΑΡΓΥΡΟΣ ο ΧΑΛΚΟΣ ο ΧΡΥΣΟΣ και άλλα.

Ως δείγμα το ΑΣΗΜΙ ή ΑΡΓΥΡΟΣ εχει αποδειχθεί ότι καθαρίζει αποτελεσματικά το νερό χωρίς καμία παρενέργεια και μάλιστα με ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο τα ζωα και το περιβάλλον. 
Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΓΥΡΟΥ επιβεβαιώνει ότι το ασήμι έχει συνδεθεί με την ιατρική και την υγεία του ανθρώπου για πάνω από δύο χιλιετίες: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ, καθώς και εκατοντάδες εφαρμογές στην ιατρική, τα φάρμακα, τα σκεύη, τα εργαλεία ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

ποΙοι απεργαζονται την υγεια του ανθρωπου των ζωων του περιβάλλοντοσ και του πλανητη μασ εν γενει και μασ δολοφονουν καθημερινα με "πολιτικες επιλογεσ" που οδηγουν στον αφανισμο μασ? 

σκεφτειτε!

ολα στον πλανητη ειναι σε αφθονία αλλα μασ διοικουν φθονερα και απληστα υποκειμενα. οι επιλογες τουσ για εμασ δεν ειναι τυχαιεσ. ειναι εΣκεμμενεσ για να μασ κλεβουν την ενεργεια την ζωη και το χρονο! μασ δολοφονουν με δολιουσ τροπουσ δηλητηριαζοντασ την τροφη μασ το νερο μασ, τον αερα μασ!

ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΗΣΗ. ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ