ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/5/22

Κ. Μητσοτάκης: ''Δεν είμαι ...........''

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ της 11ης Σεπτεμβρίου 2022 σε ερώτηση στο αν θα αλλάξει ο εκ νέου εκλογικός νόμος για την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος απάντησε με θράσος ότι: 

''Δεν είμαι Κωλοτούμπας, θα πορευτούμε στις εκλογές με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο''


Δεν μας ξεκαθάρισε όμως ο κ. Κ. Μητσοτάκης το ''δεν είμαι κωλοτούμπας'' αφορά μόνο τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο ή μιλάει γενικά σε ότι έχει αναφέρει προεκλογικά ή σαν πρωθυπουργός.

Μάλλον ξέχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως το 2018 από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε ευθέως ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτή την συμφωνία είτε τώρα είτε στην επόμενη βουλή.

Ξέχασε επίσης πως το 2019 από το βήμα της βουλής δήλωσε ότι:

''Δεν θα πω ποτέ  καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στην χώρα.''

Τελικά όχι μόνο καλωσόρισε τον Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι τον Μάιο του 2022 στην Αλεξανδρούπολη ως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας αλλά στην πρόσφατη συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κοβατσέφσκι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ευρωπαϊκή ένωση εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδος, στοχεύοντας σε μια ενεργειακή συνεργασία, αλλά και στην προώθηση των ελληνικών επενδύσεων.

Δηλώσεις και θέσεις εκ του ασφαλούς όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη αλλά και όλων τον πολιτικών κομμάτων που έχουν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο τάζοντας και έχοντας το ''Θα'' σαν πρώτη λέξη στο λεξιλόγιο τους, μη έχοντας πολιτικό η νομικό κόστος αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις του προς τον ελληνικό λαό από την στιγμή που παρέχουν στον εαυτό τους πλήρη ασυλία. Τι πιο δίκαιο και λογικό ο επόμενος πολιτικός μηχανισμός που θα κυβερνήσει την Ελλάδα να έχει νομικές κυρώσεις αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Το 2023 θα μας βάλει σε ρυθμούς εκλογών και μόνο ένας πολιτικός μηχανισμός δηλώνει υπεύθυνα ότι θα αναλάβει το νομικό κόστος έχοντας σφραγίσει και καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αριθμό πρωτοκόλλου το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. 
 

Δείτε εδώ το σχέδιο διακυβέρνησης της Ελλήνων Συνέλευσις.


Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος 

ΠΗΓΗ

 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ