ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4/28/22

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Azofstal.

Ο Πούτιν υπενθύμισε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Κοσσυφοπέδιο

ΜΟΣΧΑ, 26 Απριλίου – RIA Novosti. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του υπενθύμισε την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, την οποία υποστήριξαν όλοι, και δήλωσε ότι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ έχουν γίνει ανεξάρτητες κατ’ αναλογία με την απόφαση αυτή.
“Προσωπικά διάβασα όλα τα έγγραφα του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο . Θυμάμαι πολύ καλά την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου, που λέει ότι κατά την άσκηση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, αυτό ή εκείνο το έδαφος κανένα κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να ζητήσει άδεια για να δηλώσει την κυριαρχία του στις κεντρικές αρχές της χώρας. Αυτό ειπώθηκε για το Κοσσυφοπέδιο, και αυτή είναι η απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου. Και αυτή η απόφαση υποστηρίχθηκε από όλους”, είπε ο Πούτιν.
Πρόσθεσε ότι το DPR και το LPR έχουν το ίδιο δικαίωμα να δηλώσουν την κυριαρχία τους χωρίς να προσφύγουν στις κεντρικές αρχές, επειδή «το προηγούμενο έχει δημιουργηθεί».
.
“Εάν δημιουργηθεί αυτό το προηγούμενο, τότε οι δημοκρατίες του Ντονμπάς θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο … Εμείς, από την πλευρά μας, λάβαμε το δικαίωμα να τις αναγνωρίσουμε ως ανεξάρτητα κράτη. Έτσι πολλά κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στη Δύση, το έκαναν αυτό σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο . Το Κοσσυφοπέδιο αναγνωρίζεται από πολλά κράτη ως ανεξάρτητο κράτος. Το ίδιο κάναμε και με τις δημοκρατίες του Ντονμπάς”, είπε ο Πούτιν.
………………………

ΟΗΕ: Συμφωνία Πούτιν «επί της αρχής» για απομάκρυνση των αμάχων από το Azofstal στην Μαριούπολη


Γραφείο Γκουτέρες: Ο Πούτιν συμφώνησε να εμπλέξει τον ΟΗΕ στην εκκένωση αμάχων από το Azovstal

ΟΗΕ, 26 Απριλίου – RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε στη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην εκκένωση αμάχων από το Azovstal, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάριτς.
«Ο Πρόεδρος συμφώνησε καταρχήν στη συμμετοχή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην εκκένωση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη», αναφέρει το σχόλιό του.
.
Ο Ντουζάρικ σημείωσε ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί ακόμη από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας .
.
Μίλησε επίσης για άλλα θέματα που τέθηκαν στη συνομιλία Πούτιν και Γκουτέρες.
“Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας επιβεβαίωσε τη θέση του ΟΗΕ για την Ουκρανία. Συζήτησαν προτάσεις για ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις ζώνες συγκρούσεων, ιδίως σε σχέση με την κατάσταση στην Μαριούπολη», είπε ο Dujarric. 
 
ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ “ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ” ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ !!! Το Βατικανό πλήρωσε 10 εκ.€ σε ρούβλια για να προμηθευτεί ρωσικό φυσικό αέριο!

Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ

ΠΟΛΕΜΟΣ...ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ

 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ