ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3/19/23

Σκάνδαλα, αναθέσεις, άπατες και άλλα… διαθέτει η κυβέρνηση

Ω, τι ωραίο πλιάτσικο!
Πάρτι απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία. Η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολίτικης, Σοφία Νικολάου κατάφερε να ξεπεράσει και τον εαυτόν της. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ προς την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τις απευθείας αναθέσεις της Σοφία Νικολάου, αποτελεί πληγή για την κυβέρνηση.

Όταν οι συμπολίτες μας ήταν άρρωστοι και πέθαιναν από τον κορονοϊό, άλλοι φέρεται να έκαναν ταμείο εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου. Τα ευρήματα των ελεγκτών δείχνουν «το πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου, σε εταιρείες οι οποίες πωλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid tests, γάντια κλπ.) στη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικης ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω από ότι σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να έχουν ιδρυθεί λίγο πριν συνάψουν σύμβαση με την Γ.Γ.Α.Π .δίχως σχετική εμπειρία.

Και το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και σπέρνει ανέμους και θύελλες. Πόρισμα 169 σελίδων έχει συντάξει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο αθωώνει την Σοφία Νικολάου.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα…. ανεξήγητα, επιδίδεται η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής. Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας documento και για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της, από τις οποίες φέρεται να ζημιώθηκε το δημόσιο με 2 εκατομμύρια ευρώ, θα κληθεί το σώμα να απαντήσει στη δικαιοσύνη για αυτή του την στάση.

Η Σοφία Νικολάου μηνύει το ΣΔΟΕ για την υπόθεση – σκάνδαλο. Το ΣΔΟΕ αναγκάζεται να μηνύσει και ο Αρτέμης Σώρρας στις 13/02/2012, για διαφορετικό όμως λόγο, για την μη είσπραξη φόρου που προκύπτει από την δωρεά των 8 μετόχων της τράπεζας ανατολής, ο οποίος ανέρχεται συνολικά στα 27, 2 δις ευρώ. Μήπως το σώμα δεν εκτελεί δικαίως τα καθήκοντα του; μήπως η εκάστοτε κυβέρνηση το καθοδηγεί και το εξουσιάζει;

Για απάτη σε βάρος του δημοσίου ελέγχεται ο παρουσιαστής και παράγωγος Ν. Κοκλώνης. Συμφωνά με πληροφορίες φέρεται να βρίσκεται υπό έλεγχο από τις αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο στόχαστρο της αρχής βρίσκονται και οι 13 εταιρείες μαϊμού στο εξωτερικό με στόχο την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το πόρισμα της αρχής εντοπίζει ίχνη διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ας θυμηθούμε όμως και την επιδότηση ποσού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, την οποίαν έλαβε ο Ν. Κοκλώνης με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη για την υπό σύσταση μονοπρόσωπης εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών του παρουσιαστή με την επωνυμία «barking well progress». Η εταιρεία αυτή υπάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το όνομα ενός κορυφαίου υπουργού εμπλέκεται σε μια τόσο δυσώδη υπόθεση και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Διαψεύδει ο Άδωνις Γεωργιάδης την έγκριση χρηματοδότησης 9, 9 εκατομμυρίων ευρώ στον Ν. Κοκλώνη από το υπουργείο.

Το έγγραφο όμως εκθέτει τον υπουργό, συμφωνά με το οποίο χαρίζουν το ποσό των 9.935.712,09 ευρώ!! έκθετος ο Άδωνις!! Καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν θυμόμαστε να έχει πληγεί σε τέτοιο σημείο από σκάνδαλα ή άπατες όσο η σημερινή, η οποία κατέχει αυτό το θλιβερό ρεκόρ ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί κάθε εβδομάδα νέες αποκαλύψεις. Την κατηφορική πορεία της κυβέρνησης σε θέματα «τάξης και ηθικής» μόνο οι φανατικοί οπαδοί της μπορούν να παραβλέψουν.

Μια υπόθεση κάθε εβδομάδα, που σε άλλες εποχές θα μονοπωλούσαν πρωτοσέλιδα και βραδινά τηλεοπτικά δελτία, περνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

  • Βιασμοί έγιναν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού Δ. Λιγνάδη, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τον ήξερε, ούτε φυσικά και η σύζυγός του πολύ περισσότερο η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη ξεγελάστηκε από το υποκριτικό του ταλέντο!!
  • Η ακρόπολις τσιμεντώθηκε, αλλά δεν ήταν δα και ο Παρθενώνας!!
  • Έγιναν υποκλοπές αλλά ο πρωθυπουργός δεν ξέρει απολύτως τίποτα!!
  • Οργισμένοι καλλιτέχνες έχουν βγει στους δρόμους και αγωνίζονται για το θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων τους σε απολυτήρια λυκείου βάσει προεδρικού διατάγματος (85/2022 φεκ. 232/α 17-02-2022)
  • Μια τεράστια τραγωδία για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Κεραμέως – κυβερνησης!!
  • Ιδιωτικοποίηση του μοναδικού πλήρως εξοπλισμένου ογκολογικού νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και τα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν θεραπεία.
    Έχουμε όμως τον υπουργό υγείας κ. Πλεύρη ο οποίος μας ενημερώνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί προς την τελική λύση τους, ακόμα και οι λίστες ντροπής όπου παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν από το……2019!!
  • Τα τελευταία κραυγαλέα σκάνδαλα από βουλευτές της Ν.Δ είναι του Ανδρέα Πάτση και του Θέμη Χειμάρα.
    Ο «νέος» βουλευτής Α. Πάτσης είχε στήσει μια off shore εταιρεία για να κάνει τις δουλειές του με ασφάλεια. Μετά έγινε η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ όχι όμως και από το κόμμα!!
  • Στην επικαιρότητα είναι και η περίπτωση του άλλου βουλευτή της Ν.Δ του Θ. Χειμάρα από την Φθιώτιδα, ο οποίος είχε εταιρεία πληροφορικής και έπαιρνε κατά παράβαση του νόμου αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ από το δημόσιο!!
  • Άλλο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την σύζυγο του βουλευτή της Ν.Δ Κωστή Μαραβέγια, φυσικά και εδώ υπάρχει κομματική δουλειά με αμοιβή δημοσίου!!
  • Μια άλλη ιδιαίτερη περίπτωση που αφορά την Ρεβέκκα Πίτσικα, η εταιρεία της με την ονομασία «people for business ΙΚΕ, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας ανάθεση πάνω από 400. 000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ του κ. Πιερρακάκη την ΕΡΤ και την ΑΔΜΕ!!
    Ποια είναι αυτή η κυρία; πρόκειται για το «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο εκτελεστικός βραχίονας για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού των κομματικών μελών.
  • Στη συνέχεια η βουλευτής Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου φέρεται να έκλεινε «χρυσές» δουλειές με το δημόσιο παρά τη βουλευτική της ιδιότητα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες (ως δικηγόρος), σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ. Συνολικό ποσό είσπραξης 106.672,00 ευρώ!!
    Φυσικά η βουλευτής αρνείται την κατηγορία και την θεωρεί ανυπόστατη.

Ρεκόρ διαπλοκής στο Μαξίμου με βουλευτές, στελέχη, αυτοδιοικητικοί της Ν.Δ ότι αρπάξουν, μια εικόνα γενικευμένης διαφθοράς. Δεν φτάνουν τα δάχτυλα των χεριών μας για τα σκάνδαλα, τις απάτες και άλλα…. πολλά.

Μετά την παρουσίαση των σκανδάλων, ακόμα οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καταλάβει το πάρτι με τις δημόσιες αναθέσεις και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία βουλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο και με ένα ακόμα σκάνδαλο της Εύα Καϊλή που εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για την κυβέρνηση.

Κάνοντας λοιπόν μια ανάδρομη τεσσάρων ετών θα διαπιστώσουμε μια αντιθεσμική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση διαπλοκής και διαφθοράς, με απώλεια δις ευρώ από τα δημόσια ταμεία, το πάρτι απευθείας αναθέσεων, τα ρουσφέτια και την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Η αλήθεια είναι ότι σκάνδαλα υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν δημόσια περιουσία. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες την επόμενη μέρα των σκανδάλων, κάτι που πρέπει να το σκεφτούν όλοι.

Η δημιουργία φορέα του ελληνικού έθνους ήδη είναι πραγματικότητα. Με την εγκαθίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας με πηγή εξουσίας το «κρατείν του δήμου» οι δημότες θα γίνουν πραγματικοί πολίτες.

Είμαστε Έλληνες πολίτες, δημιουργήσαμε τον δικό μας πολιτικό φορέα και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι κάπου ψηφίζαμε, κάπου πιστεύαμε, αλλά και οι φτωχοί και οι πλούσιοι είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας και θα τα πάρουμε όλα πίσω.

Ο Έλληνας πολίτης βιώνει τεράστια εξαθλίωση, εξευτελισμό, ταπείνωση, έχουν καταστρέψει το παρελθόν μας, το παρόν μας και αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν, θα καταστρέψουν και το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν έχουμε λοιπόν χρόνο να κάνουμε άλλη λάθος επιλογή. Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτόν τον τεράστιο αγώνα.

Ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι η οδός για την εγκαθίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Καταγγελία – ΣΟΚ για τις δολοφονίες στα Τέμπη

Καταγγελία - ΣΟΚ για τις δολοφονίες στα Τέμπη

 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ