ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

11/17/22

Διπλωματικό επεισόδιο Λιβύης – Ελλάδας ! Ο Abdul Hamid Dabaiba δίνει συνέχεια !!

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο έλαβε χώρα στη Λιβύη κατά την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη του επίσκεψη, αφού δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος και ζήτησε άμεση απογείωση για να φτάσει στη Βεγγάζη !


Η αιτία ήταν ότι ο Δένδιας ανέμενε να τον υποδεχθεί εκεί ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της χώρας Μωχάμεντ Μένφι και αρνήθηκε να δει την Νάιλα Μανγκούς. Ο Έλληνας υπουργός δεν σχεδίαζε αρχικά να σταματήσει στην Τρίπολη, αλλά την παραμονή της επίσκεψής του ο Μένφι ζήτησε από τον Δένδια προσωπική συνάντηση μαζί του.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισαν το περιστατικό άδικο παιχνίδι και σημείωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο οι αρχές της Λιβύης ήλπιζαν να εκβιάσουν τον Δένδια, τονίζοντας ότι «κανείς δεν θα υποδείξει στον υπουργό Εξωτερικών ποιον θα συναντήσει και ποιον όχι».

Σύμφωνα με το Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων Lana, ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λιβύης Abdul Hamid Dabaiba συναντήθηκε κατόπιν με την Νάιλα Μανγκούς, η οποία τόνισε την άρνηση της κυβέρνησης της να συναλλάσσεται με οποιαδήποτε χώρα που δεν σέβεται την κυριαρχία και το κύρος της Λιβύης, ενώ ο Al Dabaiba τόνισε ότι ο αμοιβαίος σεβασμός είναι η βάση των διπλωματικών σχέσεων με το κράτος της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει τέτοιες ενέργειες προς το κράτος της Λιβύης και την κυριαρχία του. !!

Η Νάιλα Μανγκούς ως υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης υπέγραψε συμφωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Οκτώβριο για την από κοινού εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η Ελλάδα δεν αναγνώρισε τη συμφωνία.

Η θητεία της κυβέρνησης της Τρίπολης έχει λήξει και δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες. Η μόνη εργασία που έχει είναι να προχωρήσει σε εκλογές.

Προ ημερών μάλιστα, αυτό το επιβεβαίωσε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το ναυτικό μνημόνιο με τη Λιβύη «δεν είναι μια διεθνής συμφωνία, επειδή η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει». είπε: «Η θαλάσσια συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2019 είναι απλώς ένα μνημόνιο και δεν μπορεί να εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο»

Παρεπιπτόντως, δημοσιεύοντας τα τουρκικά μέσα το διπλωματικό επεισόδιο, γράφουν σε μια τελευταία παράγραφο, σχετικά με το “μνημόνιο” τα εξής: “Η συμφωνία έρχεται σε αντίθεση με τις επεκτατικές και άνευ προηγουμένου αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα, βάσει των οποίων τα νησιά θα είχαν τεράστιες αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, ενώ η Τουρκία θα περιοριζόταν στον Κόλπο της Αττάλειας.”

Έτσι, τα τουρκικά μμε, πρώτον, ακυρώνουν τις φανφάρες των Τούρκων πολιτικών που μιλούν για τα “δικά τους νησιά” , που “δεν έχουν κυριαρχία” και άλλες μπούρδες !!

Και δεύτερον, ομολογούν τον τρόμο της Τουρκίας στο ενδεχόμενο της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, που θα περιορίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας !!  

Επέκταση της ΑΟΖ. Τώρα είναι η ώρα να γίνει, δήλωσε ο επ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης

ΠΗΓΗ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το καλάθι του νοικοκυριού και ο ασύστολος εμπαιγμός του Έλληνα πολίτη
 
Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα 

Κ. Μητσοτάκης: ''Δεν είμαι ...........'' 

Το χταπόδι του Rockefeller άπλωσε τα πλοκάμια του στο φυσικό αέριο Ελλάδος και Κύπρου 

Το χταπόδι του Rockefeller άπλωσε τα πλοκάμια του στο φυσικό αέριο Ελλάδος και Κύπρου

 Αφού το είπε ο Πάπας μπορεί και να γίνει.... 

Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα 
 Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ