ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/26/22

Θυμήθηκε ο Π.Ο.Υ. ότι η υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα...

 

Η υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν είναι πολυτέλεια, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.  Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του επικεφαλής του ΠΟΥ στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την υγεία στο Βερολίνο. Ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους κάλεσε τους ηγέτες ανά τον κόσμο να αναπτύξουν νέες παγκόσμιες αρχιτεκτονικές υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), είναι αυτόνομος διεθνής διακρατικός οργανισμός που αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία. Παρόλο που αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ενώ κατέχει ισχυρά  χρηματοδοτικά μέσα, μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα όπου συνιστούν τον πυρήνα της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της Διεθνούς Σύμπραξης Υγείας, διαπίστωσε 74 χρόνια μετά από την ίδρυση του ότι η υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα…

H πανδημία covid 19, οι θανατηφόρες ασθένειες που απειλούν καθημερινά τους πολίτες ανά των κόσμο όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου ο ιός Η1Ν1, ο  Έμπολα, ο HIV, η Ευλογιά, ο Καρκίνος αλλά και ο ιός της γρίπης αποδεικνύουν μέχρι σήμερα την αναποτελεσματική διαχείριση του Π.Ο.Υ.

Θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να είχαν δημιουργηθεί με τα απαραίτητα κεφάλαια και επενδύσεις οι κατάλληλες υποδομές για τους πολίτες ώστε να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο θα προάγει την υγεία. Τα νοσοκομεία πρέπει να καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό και οι παροχές υγείας να είναι δωρεάν προς όλους.

Είναι απαραίτητη στις μέρες μας η αλλαγή διαχείρισης στον τομέα της υγείας από έναν μηχανισμό όπου έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν αμιγώς ανθρωποκεντρικό οργανισμό όπως η Ελλήνων Συνέλευσις.

Υποχρέωση της Πολιτείας η δωρεάν παροχή υγείας προς τους πολίτες Δείτε Εδώ.

Ανακαλύπτοντας τον απόλυτο ορισμό της υγείας Δείτε Εδώ. 

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα στηρίξει τον τομέα της υγείας Δείτε Εδώ.  

 

Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος

 ΠΗΓΗ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ

 
 
 
ΚΑΡΜΙΝΙΟ - ΤΡΩΜΕ ΕΝΤΟΜΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 
 
 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ