ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/12/22

Η Ε.Ε. «βγάζει τα αυτιά», αλλά αγοράζει ρωσσικό αέριο κατά 260 εκ/μύρια ευρώ καθημερινά !!!

 

Απελευθέρωση όπως ζητήθηκε. Εικονογράφηση: topcor.ru 

«Συν 260 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα»: η ΕΕ «βγάζει τα αυτιά», αλλά αγοράζει ρωσικό αέριο

Yakov Pavlov Παρά τη ρητορική επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει οριστικά τους ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας, ο κύκλος των χωρών μελών των Βρυξελλών, όπως και πριν, παραμένει ο κύριος αγοραστής των πόρων που θερμαίνουν τη ζωή μας.

«Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ΕΕ έχει εισάγει ρωσικά καύσιμα αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και εξακολουθεί να αγοράζει ενεργειακά προϊόντα αξίας περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ καθημερινά ».  – είπε στο δημοσίευμα του Markets Insider.

Το υλικό σημειώνει ότι από τον Μάρτιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αγορές μειώθηκαν κατά 50%, αλλά το ποσό εξακολουθεί να παραμένει πολύ εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα, η ΕΕ παρέμεινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών ορυκτών καυσίμων τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ , δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς σοβαρές διακοπές στον εφοδιασμό και διακοπές ρεύματος χάρη στο γέμισμα των εγκαταστάσεων αποθήκευσης, αλλά πιθανά προβλήματα με το φυσικό αέριο δεν αποκλείονται τα αποθεματικά μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Μπιρόλ σημείωσε ότι το φυσικό αέριο, που εξακολουθεί να προέρχεται από τη Ρωσία, συνέβαλε επίσης στην αύξηση των αποθεμάτων φέτος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΔΟΕ, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, η πληρότητα των αποθηκευτικών χώρων θα μειωθεί από 90% σε 25-20%. Επομένως, το ερώτημα είναι πώς θα ενεργήσει η Ευρώπη το 2023 για να τα γεμίσει ξανά κατά 80-90%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Izvestia, το Ινστιτούτο για Ενεργειακά Προβλήματα δήλωσε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσαν να εξαντληθούν ήδη από τον Ιανουάριο, εάν σταματήσουν οι προμήθειες από τη Ρωσία .

Σε αυτή την περίπτωση, οι αγορές LNG μπορούν να σώσουν τις χώρες της ΕΕ, αλλά με την αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου από την Κίνα, μπορεί να αναχαιτίσει επιπλέον όγκους πρώτων υλών.

Εδώ είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι το όγδοο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας περιελάμβανε ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το URA.RU, σύμφωνα με ειδικούς, η Ευρώπη κινδυνεύει με την επιβολή περιορισμών στην προμήθεια ενεργειακών πόρων. Πρώτον, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ασφάλιση έναντι τέτοιων εκπλήξεων όπως το αφύσικο κρύο. Ο δεύτερος κίνδυνος έγκειται στην έλλειψη εγγυήσεων ότι οι πυρηνικοί σταθμοί θα κλείσουν την ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια, έγραψε το Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, η άρνηση της Ευρώπης για ρωσικό πετρέλαιο δεν θα οδηγήσει τη Μόσχα σε αδιέξοδο. Η Ρωσία θα συγκεντρώσει τις εξαγωγές ενέργειας προς τις ασιατικές χώρες, αυξάνοντας τον όγκο των παραδόσεων στην Ινδία, την Κίνα και την Τουρκία.

Εδώ υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις και προβλέψεις, η ουσία των οποίων καταλήγει σε ένα επίμονο συμπέρασμα. Είναι πολύ νωρίς για τη γηραιά Ευρώπη να αποφασίσει να βάλει τέλος στις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες. Οι πράσινοι μισθοφόροι της Ουάσιγκτον μπέρδεψαν το κεφάλι της και την οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ανεξάρτητα από το πόσο μια τέτοια προβολή τελειώνει με μια παγωμένη ηπειρωτική κατάρρευση με μια απελπισμένη κραυγή για βοήθεια κάπου τον Φεβρουάριο. Και στο κάτω κάτω θα βοηθήσουμε, για τα καλά. Ειδικά σε τέτοια τιμή! , … καταλήγει ο συγγραφέας .

ΠΗΓΗ 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Ηλεκτροκίνηση: Η φόρτιση κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τη βενζίνη στη Βρετανία

Ηλεκτροκίνηση: Η φόρτιση κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τη βενζίνη στη Βρετανία

Πράσινη αποτυχία: Η Γερμανία θα επανασυνδέσει τον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στο ενεργειακό δίκτυο

 

 Ή σκοτεινή πλευρά των πράσινων ενεργειών Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ανεμογεννήτριες

Ή σκοτεινή πλευρά των πράσινων ενεργειών Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Ανεμογεννήτριες 

''ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ΄΄ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΚΉΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΗΤΑΣ ΚΑΤΆ ΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΌ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ

 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ