ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8/2/22

Ο Μητσοτάκης παρακάμπτει το Συμβούλιο Επικρατείας και παραδίδει τον Πειραιά στην COSCO

 

Η κυβέρνηση αγνοεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και χαρίζει όχι μόνο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και τον Πειραιά στην COSCO.
Στις 20 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, που ανήκει στο υπουργείο ναυτιλίας,  με σύγκλιση των τοπικών φορέων προκειμένου να εγκρίνει το πλανο  της COSCO.


Το ίδιο master plan  που είχε εγκριθεί το 2019 και σταμάτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί δεν συνοδευόταν από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως απαιτούν οι Ευρωπαϊκοί νόμοι.
Η κυβέρνηση όμως τροποποίησε τον νόμο ώστε να εγκριθεί στο σχέδιο απλά και μόνο με την κατάθεση των μελετών ακόμα και αν αυτές δείχνουν ότι οι συνέπειες του έργου είναι αρνητικές.

 Έτσι  στις 20 Ιουλίου πέρασε το σχέδιο της με την κατάθεση της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  στην οποία φαίνεται ότι ο COSCO γνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τον Πειραιά το Κερατσίνι και το Πέραμα το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει.
Αναλυτικά το σχέδιο της COSCO  περιλαμβάνει την κινεζοποίηση του Πειραιά προκειμένου να δεχτεί 580.000 επιβάτες με στόχο οι 100.000 να προέρχονται από την Κίνα.
 Το επιχειρηματικό σχέδιο επιβάλει προσαρμογή περιοχών στις ανάγκες των κινέζων τουριστών, όπως κινέζικο εμπορικό κέντρο, κινέζικα εστιατόρια και άλλες εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες για τους κινέζους, αλλοιώνοντας τον τοπικό χαρακτήρα του Πειραιά και συγκεκριμένα θα καταστρέψει την Πειραϊκή και το Χατζηκυριάκειο ενώ αλλοιώνει το φυσικό τοπίο της Πειραϊκής με την κατασκευή προβλήτας για την υποδοχή Κρουαζιερόπλοιων

Επιπλέον το πλάνο της εταιρείας εστιάζει

Στη μετατροπή της Πενταγωνικής Αποθήκης σε Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας.
Βυθοκόρηση Κεντρικού Λιμένα
Στη κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας στην περιοχή της Νότιας Ζώνης του Λιμένα.

Στη  μετατροπή του κτιρίου της Παγόδας σε 5* Ξενοδοχείο και Συνεδριακό κέντρο.
Στη μετατροπή αποθηκών σε ξενοδοχείο 4* και 5*.
Στη μετατροπή της πέτρινης αποθήκης σε μουσείο στην Ακτή Βασιλειάδη.
καθώς και στη κατασκευή 5* ξενοδοχείου στο Πόρτο Λεόνε..
Το σχέδιο αυτό που έρχεται προς έγκριση από την COSCO και την κυβέρνηση έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά και τους κατοίκους αναγκάζοντας ολόκληρες γειτονιές να ερημώσουν.
Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται ότι η παρέμβαση  θα έχει αρνητικές μεταβολές μη στρατηγικού χαρακτήρα στους παρακάτω τομείς.
Βιοποικιλότητα-χλωρίδα-πανίδα
Ύδατα- Θαλάσσιο περιβάλλον
Στερεά απόβλητα
Τοπίο- μορφολογία
Αρχαιολογικό τοπίο
Κυκλοφορία
Ακουστικό περιβάλλον
Ατμοσφαιρικό περιβάλλον
Δίκτυο ύδρευσης
Τηλεπικοινωνίες
Η COSCO  και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αυτά τα έργα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις, θα καταστρέψουν τον Πειραιά, θα διώξουν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες αλλά μάλλον δεν είναι στρατηγικής σημασίας ο διωγμός των κατοίκων και η καταστροφή του αστικού, φυσικού και αρχαιολογικού περιβάλλοντος μπροστά στα κέρδη της Κίνας.


Από την συνεδρίαση της  Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων που αφορούσε την επανέγκριση του μεγαλειώδους πλάνου της COSCO αποχώρησε ο Δήμαρχος του Κερατσινίου και ο Δήμαρχος Περάματος
Ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά δεν παρουσιάστηκε καν , προκειμένου να προασπίσει τις περιουσίες των δημοτών και του Δήμου.


Οι φωνές και η Βούληση των κατοίκων του Πειραιά που από την αρχή έχουν δηλώσει την άρνησή τους για το έργο, και δικαιώθηκαν  από το ανώτατο συμβούλιο του Κράτους  το Συμβούλιο της Επικρατείας, αγνοούνται από την κυβέρνηση και από την τοπική αυτοδιοίκηση αφού το σχέδιο της COSCO δεν πέρασε από διαβούλευση ως όφειλε, αλλά  για λόγους εξασφάλισης  των συμφερόντων  της COSCO  παρακάμφθηκε η διαδικασία.
Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται εκτεθειμένος  για μία ακόμα φορά  στην δουλικότητα  της κυβέρνησης που δηλώνει  με κάθε κίνηση πως ουδεμία πρόθεση έχει να τον προστατεύσει και να εφαρμόσει τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Αντίθετα από  την θέση αυτή θα κάνουν  τα πάντα  για να ξεπουλήσουν ότι ελληνικό υπάρχει, λειτουργώντας ως  μεσίτες στην Εθνική περιουσία.

 ΠΗΓΗ


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Cosco ρυπαίνει τη θάλασσα του Πειραιά μπροστά σε μικρά παιδιά που κάνουν μπάνιο!  Η Cosco ρυπαίνει τη θάλασσα του Πειραιά μπροστά σε μικρά παιδιά που κάνουν μπάνιο!

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στο λιμάνι του Πειραιά 

 Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στο λιμάνι του Πειραιά

ΟΤΑΝ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ