ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1/16/22

«Καίει» τα νοικοκυριά η ενέργεια!

 

Καλπάζει κάθε μήνα ο πληθωρισμός! Εκτοξεύτηκαν εκ νέου οι τιμές στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, συμπαρασύροντας όλα τα βασικά αγαθά, ενώ τα ισχνά μέτρα της κυβέρνησης εξαϋλώνονται

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει το κύμα της ακρίβειας στη χώρα μας, με τον πληθωρισμό να καλπάζει μήνα με τον μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον μήνα Δεκέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα έναν μήνα εκτοξεύτηκαν οι τιμές στην ενέργεια και κυρίως στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σημαντικές ανατιμήσεις παρατηρούνται
ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης. Το ράλι των ανατιμήσεων «οδηγούν» ακόμα έναν μήνα οι τιμές της ενέργειας, αφού το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά…135% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει ανατιμηθεί κατά 45% και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 34%.

Τον Δεκέμβριο οι καταναλωτές πλήρωσαν ακριβότερα τα τρόφιμα, με τις τιμές στο αρνί και το κατσίκι να είναι αυξημένες κατά 19,7%, στο ελαιόλαδο κατά 17%, στις πατάτες κατά 14% και στα ζυμαρικά κατά 7,6%..

 oikonomia

 ΠΗΓΗ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

"ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ" ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ. (ΔΕΔΔΥΕ, ΕΥΔΑΠ ΚΛΠ)

Ενέργεια. Εφιάλτης με το ρεύμα: Τιμές στο ζενίθ, ψαλίδι στις επιδοτήσεις

Φυσικό αέριο: Ξανά στα ύψη η τιμή του στην Ευρώπη, λόγω του ψύχους και των γεωπολιτικών εντάσεων

Φυσικό αέριο: Ξανά στα ύψη η τιμή του στην Ευρώπη, λόγω του ψύχους και των γεωπολιτικών  εντάσεων

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ