ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5/3/20

Άλλες τρεις χώρες ζητούν τη μη επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις πτήσεων

Προτείνουν κουπόνια αντί για αποζημίωση, επιδιώκοντας την προσωρινή τροποποίηση του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού.Lufthansa canceled 18,000 flights up to August this year ...
Σε συνολικά 15 ανέρχονται πλέον τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναστείλει τους κανόνες που υποχρεώνουν τις αεροπορικές εταιρείες να προβαίνουν σε πλήρη επιστροφή χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις – αντί αυτού, ζητούν να προσφερθούν κουπόνια στους επιβάτες αυτούς, για μελλοντικές πτήσεις.
Σήμερα, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία ένωσαν τις φωνές τους με την πρόταση των 12 χωρών (Βελγίου, Βουλγαρίας, Κύπρου, Τσεχίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Μάλτας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Πορτογαλίας) που ζήτησαν από την Κομισιόν την προσωρινή τροποποίηση του κανονισμού.
Το αίτημα αυτό των ευρωπαϊκών χωρών έρχεται τη στιγμή που αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο –συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa, και Air France-KLM– επιδιώκουν κρατική διάσωση, καθώς τα μέτρα lockdown λόγω του ιού έχουν οδηγήσει στην καθήλωση των αεροσκαφών τους για περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς να διαφαίνεται τέλος στην κρίση αυτή.
Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη, οι υπουργοί Μεταφορών των 12 παραπάνω χωρών, με κοινή τους δήλωση, τόνισαν ότι η Επιτροπή θα πρέπει να προβεί κατεπειγόντως στην τροποποίηση του κανονισμού και οι καταναλωτές να δέχονται κουπόνια αντί για επιστροφές χρημάτων με συγκεκριμένους όρους.
Όπως ανέφεραν την ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Μεταφορών, τα κουπόνια πρέπει να ισχύουν για καθορισμένο χρονικό διάστημα και να περιλαμβάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης εάν δεν χρησιμοποιηθούν πριν από το τέλος αυτής της περιόδου. Θα πρέπει επίσης να παρέχεται προστασία σε περίπτωση χρεοκοπίας αεροπορικών εταιρειών.
Η λύση, ανέφεραν οι υπουργοί, θα βοηθούσε τις αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας, επιτρέποντας παράλληλα ένα κοινό και επαρκές επίπεδο προστασίας των καταναλωτών.

 ΠΗΓΗ:efsyn.gr

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ