ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4/20/23

Real Estate: "Βζιιιν" από την... "οικονομική επιτυχία"!

 

Αφορμή της παρακάτω εκπομπής αποτέλεσε η ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο 1ο Συνέδριο για το Real Estate "Real Estate Summit 2023" και συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο απόσπασμα στο οποίο ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να αιτιολογήσει την αύξηση στις τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, μέσα στα διάφορα αδιευκρίνιστα που είπε, ο Υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι τα ενοίκια έχουν αυξηθεί γιατί πηγαίνει καλά το Real Estate...και "η αύξηση των ενοικίων είναι συνέπεια της οικονομικής επιτυχίας στο Real Estate κι όχι της αποτυχίας..." Αμέσως μετά συμπληρώνει και το εξής: "Τα προγράμματα που ξεκίνησαν προχθές για τα στεγαστικά δάνεια στους νέους μέσω της ΔΥΠΑ σχεδιάστηκαν για να μπορέσουν να θεραπεύσουν σε ένα βαθμό τις αρνητικές συνέπειες της επιτυχίας..."!!!! 
Δηλαδή αυτό που βιώνουμε όλοι μας ως πολίτες, είτε από την πλευρά των ιδιοκτητών, με την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μας, με πτωχευτικούς νόμους και άλλα "ευφυή" νομοσχέδια που θέτουν εμπόδια στην αξιοποίηση της ιδιοκτησίας μας ή/και επιβάλλουν την  υποβάθμιση της. είτε με την νομιμμοφανή κλοπή της από τα fund-ασματα των τραπεζών για πληρωμένα "δάνεια" των ανακεφαλοποίησεων, αλλά κι από την πλευρά των ενοικιαστών, που δεν βρίσκουμε πλέον κεραμίδι  που να το αντέχει το ήδη συρρικνωμένο κατά πολύ εισόδημα μας,  είναι εξαιτίας της ... "οικονομικής επιτυχίας";;;  

".. Καταρχάς αυτό που αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης που ακούει έστω και αυτό το μικρό απόσπασμα αν και είναι 15λεπτη η ομιλία του Υπουργού... το πρώτο και το βασικό... απευθύνεται σε εταιρίες, απευθύνεται στις συνομοταξίες οι οποίες έχουν να κάνουν με πολλά ακίνητα όπου στην ουσία, είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις και όσο αυξάνουν και μεγαλώνουν τα κέρδη τους, τόσο πιο πολύ βοηθάει αυτό και την κυβέρνηση να φαίνεται ότι έχει "επιτυχίες".. δεν απευθύνεται σε εμάς τους πολίτες..." μας αποσαφηνίζει η κ. Ντάσιου

Άλλωστε στην αρχή της ομιλίας του ο Υπουργός φαίνεται ξεκάθαρα ποιους χαιρετίζει.. όπως το Υπερταμείο, την ΕΕΣΥΠ Α.Ε. δηλαδή, που έχει αρπάξει όλη την δημόσια περιουσία προς "αξιοποίηση" και την Prodea Investments, η οποία διαφημίζει ότι έχει 1,5εκατομμύρια τμ στην διάθεση της. 
Μια εταιρία που ιδρύθηκε και απορρόφησε όλη την "Πανγαία", όπου κι αυτή ήταν εταιρία της Εθνικής Τράπεζας με πάρα πολλά ακίνητα.

Αυτό που εμείς, ως Έλληνες πολίτες κερδίζουμε είναι... τις "αρνητικές συνέπειες" της "οικονομικής επιτυχίας" των  άνωθι "επιχειρήσεων" και ανώνυμων εταιριών που παίζουν με την δική μας περιουσία...

Και για να μην νομίζουμε ότι δεν μας σκέφτονται, για να μην μας πέσει βαριά η "οικονομική επιτυχία" υπάρχει πάντα και η έτοιμη σχεδιασμένη ... σωτήρια "λύση" κι αυτή λύνει "εν μέρει" το πρόβλημα της "επιτυχίας" όπως παραδέχεται κι ο ίδιος ο Υπουργός.

"Αυτοί που κάνουν τελικά το παιχνίδι και ανεβοκατεβάζουν τις τιμές των ακινήτων είναι οι ίδιοι... δηλώνει η κ. Ντάσιου, "... οι ίδιες οι κυβερνήσεις οι οποίες νομοθετούν και βγάζουν όλους αυτούς τους νόμους, είτε αφορούν τα φορολογικά, είτε τους νόμους που αφορούν τον τρόπο διαχείρισης των ακινήτων είτε νομοθετούν για δάνεια... για το πρόγραμμα των νέων για να αποκτήσουν σπίτι, αφορά έναν νέο δανεισμό για να βάλουν και τα νέα παιδιά αυτή την στιγμή πάλι σε δανεισμό με κάποια επιχορήγηση του κράτους... " μας επισημαίνει..

Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να μπορούν να πάρουν ένα δάνειο και κατά πόσο και αν θα μπορούν να το εξυπηρετούν στο μέλλον, όταν το παιχνίδι το κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες για να μην σου μείνει τελικά τίποτα και να είσαι συνεχώς χρεωμένος...

 Ποιοι είναι οι παράγοντες λοιπόν που διαμορφώνουν τις τιμές στην αγορά ακινήτων;

Σε τρεις πυλώνες αναφέρεται η κ. Ντάσιου, που ανεβοκατεβάζουν τις τιμές και κινούν τα νήματα του "επιτυχούς"  Real Estate- και απαντά στον Υπουργό Ανάπτυξης που στην προσπάθεια του μας πείσει  ότι το να πέφτουν τα ενοίκια, σημαίνει ανεργία και φτώχεια ... αναφερόμενος στον καιρό της "χρεωκοπίας της χώρας".

"... Δεν χρεωκοπήσαμε, αν και μας πήγαιναν για χρεωκοπία το 2012... τότε μας πήγαιναν για άτακτη χρεωκοπία και ο κ. Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε τα 600 δις δολάρια στην χώρα μας, στο όνομα των Ελλήνων, οπότε δεν μπόρεσαν να μας πάνε σε χρεωκοπία... Χρεωκοπούσαν τότε οι τράπεζες...σώσαμε αυτά τα ιδιωτικά μαγαζιά και πήραμε στην πλάτη μας ένα τεράστιο δημόσιο εξωτερικό χρέος το οποίο αυξάνεται και δεν μειώνεται παρόλες τις πολύ μεγάλες δήθεν προσπάθειες των κυβερνήσεων νομοθετώντας και υπηρετώντας άλλα σχέδια..." λέει η κ. Ντάσιου και συνεχίζει: ... "Άρα δημιούργησαν αυτό το τεχνητό περιβάλλον ώστε να πέσουν οι τιμές των ακινήτων, να έρθουν να αγοράσουν άλλοι απέξω... γιατί από την στιγμή που δεν υπήρχε στην ΅Ελλάδα ζήτηση... ποιος αγόραζε; οι ξένοι... οι "επενδυτές" που καλούσε τότε ο Υπουργός Ανάπτυξης να έρθουν και να αγοράσουν τώρα που είναι φθηνά". 

Και πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια πολλά ακίνητα άλλαξαν χέρια, και  μειώθηκε το ποσοστό της ιδιοκτησίας στην χώρα μας, όπως μας το είχε προ-φυτεύσει κάτι χρόνια πριν ο Όλι Ρεν...

Για την ιστορία, η κατάθεση των 600 δις - κι όχι μόνο- για να μην μπει η χώρα στην καταστροφική δίνη των μνημονίων, είναι πολύ γνωστή στον κ. Γεωργιάδη που με την δική του μηνυτήρια αναφορά τότε, οδηγηθήκαμε στην πρώτη αθωωτική αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφαση 67650/2013 - τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν ακόμα 2 δικαστικές αποφάσεις - που αποδείχθηκε  το αληθές

Κι ενώ όλο το πολιτικό κατεστημένο γνώριζε και γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία κλειδωμένα και δεσμευμένα για την αποπληρωμή του οποιουδήποτε δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, αν και εφόσον αυτό υφίσταται... οι "εθνικοί μας αντιπρόσωποι" επέλεξαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών με τα γνωστά αποτελέσματα, περιουσίες χάθηκαν, άνθρωποι αυτοκτόνησαν, οικογένειες διαλύθηκαν.
Από τότε, η εμφάνιση των 600 δις δολαρίων - που μετατρέπονται σε ευρώ- στους κρατικούς προϋπολογισμούς της χώρας ως "εσωτερικός δανεισμός" εκτοξεύουν τα έσοδα της χώρας και όλοι κάνουν ότι δεν τα βλέπουν και μας πουλάνε φτηνά παραμύθια "ανάπτυξης".
  
 Ο νυν δε, Υπουργός Ανάπτυξης και τότε Υπουργός Υγείας το 2015 κλήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα για ψευδή καταμήνυση για την υπόθεση των 600 δις και παρακαλούσε από τα έδρανα της βουλής να μην του άρουν την ασυλία... για να συνεχίσουν όλοι μαζί να πουλάνε "φτηνή Ελλάδα".

"Και ξαφνικά...ενώ δεν βγήκαμε από καμία κρίση, το 2016-2017 δεν είχαμε καμία ανάπτυξη στην χώρα μας, ούτε βιομηχανίες έγιναν, ούτε δουλειές άνοιξαν, οι τιμές άρχισαν πάλι να ανεβαίνουν... γιατί τότε τους συνέφερε να ανεβάσουν πάλι τις τιμές για να μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα σήμερα, της δήθεν μεγάλης επιτυχίας που κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αγοράσει πάλι..." 

Όλοι αυτοί έρχονται ανερυθρίαστα να ξαναζητήσουν την ψήφο μας στις "κάλπικες" εκλογές, θέλοντας να μας πείσουν ότι αυτοί είναι η μόνη επιλογή μας και θα πρέπει να διαλέξουμε από τον συγκεκριμένο δηλητηριασμένο μπουφέ, το κακό από το χειρότερο...

Ποια είναι η αλήθεια όμως; 

Εμείς θα κλείσουμε με τις δηλώσεις της κ. Ντάσιου και είναι άξιο απορίας που αυτή η "επιλογή" αποκρύπτεται από όλους και από όλα τα ΜΜΕ, τις "δημοσκοπήσεις" και γενικώς, όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούνε ... φοβούμενοι μήπως τελικά οι πολίτες αντιληφθούν, ποιος είναι ο δρόμος για να βγουν από την "φυλακή" τους οριστικά και δια παντός.

"... Μόνο ο Πολιτικός Φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις" και ο Πρόεδρος μας Αρτέμης Σώρρας ότι όλη η γη θα έρθει πάλι στα χέρια των Ελλήνων... δεν μπορεί να αγοράζεται γη από εταιρίες, από διάφορους που έρχονται απ'έξω, γη να υπάρχει στα χέρια των μεγάλων ομάδων και να χρησιμοποιείται για πλουτισμό ή για δικό τους κέρδος και ο Έλληνας τελικά να πεθαίνει και να μένει άστεγος... Στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, όποτε προκηρυχθούν τελικά, ως εκπρόσωποι του Έθνους, η Ελλήνων Συνέλευσις θα λάβει μέρος, γιατί δεν μπορεί το Έθνος να λείπει από τις δικές του Εθνικές εκλογές...Ο σχεδιασμός αναλύεται καθημερινά... ένας τεράστιος σχεδιασμός ειδικά στον πολεοδομικό χώρο και στην χωροταξία της πατρίδας μας και όταν για πρώτη φορά, όταν πια ενωθεί το Έθνος και αναλάβουμε την διαχείριση της πατρίδας μας, θα εγκαθιδρύσουμε ένα ολοκληρωτικό σχέδιο για όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο για τις 2 πόλεις, -Αθήνα, Θεσσαλονίκη- οι οποίες ήταν πανέμορφες και τις έχουν κάνει χαβούζες και έχουν μαζέψει εκεί όλον τον πληθυσμό για να μπορούν να τον ελέγχουν...Και να μπουν σε θέσεις διοίκησης άξιοι άνθρωποι που να είναι εκεί για το σύνολο και το δίκαιο των πολιτών με ένα αξιακό που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 2000 χρόνια... το οποίο θα εγκαθιδρυθεί την επόμενη μέρα που η Ελλήνων Συνέλευσις θα αναλάβει την διοίκηση της χώρας, όποτε γίνει αυτό κι όποτε οι πολίτες αντιληφθούν ότι ήρθε η ώρα να τιμωρήσουν όλους αυτούς που διέλυσαν την πατρίδα μας... γιατί πατρίδα χωρίς πολίτες δεν υπάρχει και πολίτες χωρίς πατρίδα πάλι δεν υπάρχουν... πόσο μάλλον Έλληνες χωρίς Ελλάς που είναι η πηγή του πλανήτη, το κέντρο του πλανήτη για όλους τους Έλλην Ανθρώπους..."
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Singularlogic: ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Ολομέλεια της Βουλής – Ζήτησε Παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να γίνουν εκλογές και δεν ακούστηκε κιχ από τους βουλευτές της

 
 
Η μεγάλη απάτη με την δήθεν ''ψήφο στους Απόδημους'' 
 

Ασύλληπτη δήλωση Βελόπουλου : Η μοναδική λύση στις επόμενες εκλογές είναι να καταψηφιστούν όλοι και να ψηφιστεί η Ν.Δ

 

Κρατικός προϋπολογισμός 2023 - Ο εμπαιγμός των Ελλήνων συνεχίζεται - (ΒΙΝΤΕΟ)

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ