ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4/21/23

Η πλήρης ξεφτίλα σε όλο της το «μεγαλείο»...

 

Το μάζεμα των….αμάζευτων

Η Νέα Ολιγαρχία σε μια ανελέητη προσπάθεια μαζέματος των αμάζευτων ενόψει εκλογών, πασχίζει να «απαλύνει» επικοινωνιακά τις ανεπανόρθωτες ζημιές της τελευταίας τετραετίας, υλικές και άυλες. Γεγονός που δεν μας κάνει εντύπωση, εφόσον αυτή η τακτική εφαρμόζεται από όλους όσους έχουν βρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας μας και επέλεξαν να τη στείλουν ολοταχώς στα βράχια.
Αρκεί μια ματιά στο περιεχόμενο των ομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εμφανίσεις των τελευταίων ημερών, όπου ομοιάζει να … πετά στα σύννεφα παρά να προσπαθήσει έστω να μπει στο ρόλο του πρωθυπουργικού προφίλ που θα ήταν ψεύτικο μεν, σοβαροφανές δε. 

Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τα πιόνια των ανώτερων κέντρων εξουσίας που έχουμε ως αντιπροσώπους. 

Και ναι, αντί του προσώπου μας άγονται και φέρονται αυτοί οι πανηγυρτζήδες. 
Γιατί αν ήταν εκπρόσωποι θα προέρχονταν ΑΠΟ εμάς και δεν θα δρούσαν ΑΝΤΙ για εμάς.
Σου έχουν αποδείξει το αντίθετο;

Το θράσος όμως είναι μια λέξη άγνωστης σημασίας για τα κομματικοποιημένα ρομποτάκια του καθεστώτος, καθώς βγήκε στο φως ένα ακόμη σκάνδαλο, μικρότερης βέβαια κλίμακας από τα γενόμενα αλλά ικανό για να αποδείξει την σάπια λειτουργία των μορφωμάτων-κομμάτων που μόνο με υπαλλήλους μπορούν να συντηρήσουν τα δουλοπρεπή μαγαζάκια τους. 

15 εργαζόμενες στο απόκομμα της ΝΔ, λοιπόν, λάμβαναν για εφτά χρόνια 250 ευρώ «μαύρα». Δεν συζητάμε καν για εργοδοτικές εισφορές…τα χρήματα αυτά τα έπαιρναν ως ελάχιστο ποσό για καθημερινή εργασία που ξεπερνούσε τις 9 ώρες. 

Η δικαστική περιπέτεια αυτών των εργαζομένων ξεκινάει το 2018, όταν το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που έκαναν με νομικίστικα τερτίπια. 
Τότε προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης και μετά από την υπ’ αριθμόν 3836/2021 απόφαση του Εφετείου, η ΝΔ υποχρεώνεται να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες υπαλλήλους γραφείου και μέλη της που ήταν αναγκασμένες να εργάζονται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, όταν διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 

Η πλήρης ξεφτίλα σε όλο της το «μεγαλείο». Ποιο μέσο ενημέρωσης, όμως, θα πληροφορήσει τον Έλληνα πολίτη για κάτι πέρα από τα ετοιμοπαράδοτα «junk» γεύματα που μας σερβίρουν;

Κατά τα άλλα αναμασάμε το «μένουμε Ευρώπη», κατά το δοκούν περιγραφή της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας με τις πλάτες των ΜΜΕ και φυσικά ούτε λόγος για την πραγματική ουσία των σκανδάλων που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας.

Τόσα χρόνια κατασπατάληση δημόσιων κεφαλαίων, ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιδιωτικοποιήσεις να φαν και οι κότες, νόμοι που αφαιρούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, που υπερβαίνουν κάθε όριο ηθικής, ισότητας και δικαιοσύνης μέσα στην πολιτεία μας.

Πλήθος νέων υποψήφιων, αδέρφια, ξαδέρφια, κουνιάδοι, θείοι, μπατζανάκηδες και παραπαίδια των γνωστών οικογενειών πλασάρονται μπροστά μας σαν τις μπαγιάτικες τσιπούρες στην λαϊκή αγορά που πρέπει να «πουληθούν» γιατί είναι….ό,τι έχει απομείνει. 
Μη τυχόν και μείνουν οι άμοιροι καταναλωτές «νηστικοί».

Το «καλό πράγμα» συνέλληνες έχει εκλείψει στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Όταν αυτή η σκηνή γίνει των πολιτών και όχι των «πολιτικών» όπως τους έχουμε μάθει τότε θα μπορούμε να πούμε ότι έγινε η αλλαγή που όλοι θέλουμε. 
Την επιδιώκουμε την επιζητάμε και ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ για αυτή την αλλαγή, αλλιώς πως αποδεικνύουμε ότι την θέλουμε; Δεν χωράνε άλλα λόγια, από τέτοια χόρτασε όλη η πλάση. 
Η εποχή των πράξεων ήρθε. Και μαζί της ήρθε και η Δικαιοσύνη.

Όχι αυτή που κρύβεται πίσω από το κάλυμμα χιλιάδων νόμων που όσο πληθαίνονται, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι, αλλά εκείνη που απονέμεται με ισότητα προς όλους και για όλους.
Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής της, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει και μια λεπτή κλωστή συνάμα.
 Εμείς καλούμαστε να την κόψουμε. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Θα απαρνηθούμε την φύση μας;

Συνταξη : Μαριάνα Συμεωνίδη

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Real Estate: "Βζιιιν" από την... "οικονομική επιτυχία"!

 

Singularlogic: ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Ολομέλεια της Βουλής – Ζήτησε Παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να γίνουν εκλογές και δεν ακούστηκε κιχ από τους βουλευτές της

 
 
Η μεγάλη απάτη με την δήθεν ''ψήφο στους Απόδημους'' 
 

Ασύλληπτη δήλωση Βελόπουλου : Η μοναδική λύση στις επόμενες εκλογές είναι να καταψηφιστούν όλοι και να ψηφιστεί η Ν.Δ

 

Κρατικός προϋπολογισμός 2023 - Ο εμπαιγμός των Ελλήνων συνεχίζεται - (ΒΙΝΤΕΟ)

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ