ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8/9/22

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με διάγγελμα- κονσέρβα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα...!

Με μεγάλη καθυστέρηση τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση υποκλοπών, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στο μισό διάγγελμα με εμφανή πανικό, ο πρωθυπουργός, επιχείρησε να πείσει το πανελλήνιο ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ "ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ" ΤΖΙΤΖΙΚΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ. ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019 Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΕΚ 119Α/2019 ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ:
3. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό.

Στην συνέχεια όμως προέβη σε μία πρωτοφανή λαθροχειρία κατά του Συντάγματος και του ίδιου του πολιτεύματος! Αναφερόμενος στην πολιτική ευθύνη, έκανε το αδιανόητο: Προσπάθησε να την μετακυλήσει στον γενικό γραμματέα του, ο οποίος μάλιστα είναι και συγγενής του!

Εδώ πρόκειται για καταστρατήγηση των βασικών αρχών του πολιτεύματος, διότι την πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να την αναλάβει κανένας γενικός γραμματέας, διότι απλούστατα δεν είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά διορισμένος.

Σύμφωνα με το πολίτευμα μας, η πολιτική ευθύνη βαρύνει είτε τον αρμόδιο υπουργό, είτε εν προκειμένω τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος με σαφήνεια έχει θέσει την εθνική υπηρεσία πληροφοριών υπό την ευθύνη του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως παραβιάζοντας κάθε αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος, εξακολουθεί να πιστεύει στο «ανεύθυνο» του Ανώτατου άρχοντα, λες και είναι ο ίδιος Λουδοβίκος η ακόμα χειρότερα, Φεουδάρχης μεσαιωνικού Βασιλείου.

Όταν όμως επιλέγεις για βασικό συνεργάτη έναν συνταγματολόγο «τύπου Γεραπετρίτη», είναι δεδομένο ότι το κάνεις για να μετατρέψεις το ίδιο το Σύνταγμα σε φιρμάνι της αρεσκείας σου.

Ο πρωθυπουργός, αφού «θυσίασε» τον στενό του σύμβουλο Γρηγόρη Δημητριάδη και τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, προσπαθεί να πείσει ότι δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, παρά το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται υπό την εποπτεία του.

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του, ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες για τη «νόμιμη επισύνδεση» στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη και επέρριψε ευθύνες στην ΕΥΠ, την οποία ο ίδιος ελέγχει!

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν ζήτησε συγγνώμη, προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την εισαγγελέα της ΕΥΠ που ενέκρινε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη, ενώ επιχείρησε και να υποβαθμίσει την υπόθεση, κάνοντας λόγο για ελλιπή χειρισμό της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ Ε.ΣΥ.


TURKAEGEAN:ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ