ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/30/22

Αρχαίοι ναοί του Ηρακλέους, του Διός, και του Ερμού ανακαλύφθηκαν στα σύνορα Ολλανδίας – Γερμανίας!

 

Ένα συγκρότημα αρχαίων ναών 2.000 χρόνων ευρέθη στο χωριό Herwen-Hemeling, της επαρχίας Gelderland, κοντά στα σύνορα Ολλανδίας – Γερμανίας όπου ήταν τα βόρεια σύνορα της αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι ναοί, οι οποίοι ευρίσκονται σε έναν μικρό λόφο, στο σημείο όπου χωρίζονται οι ποταμοί Ρήνος και Waal / Βάαλ[*], πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από στρατιώτες, που στάθμευαν σε κοντινές οχυρώσεις, μεταξύ του 1ου και του 4ου αιώνα μ.Χ.

 Ερευνητές από το RAAP Archaeological Consultancy ανακάλυψαν κεραμίδια στέγης με επιγραφές, πολύχρωμες γυψοσανίδες, μανδύες, αγάλματα θεοτήτων, λάκκους, όπου είχαν ανάψει μεγάλες φωτιές και ένα μεγάλο πέτρινο πηγάδι, με μια πέτρινη σκάλα που οδηγούσε στο νερό! Επίσης ευρέθησαν και ιμάντες αλόγων εκεί κοντά.

Αποκαλύφθηκαν επίσης μικροί πέτρινοι βωμοί αφιερωμένοι από υψηλόβαθμους αξιωματικούς στον Ηρακλή Μαγουσάνο / Magusanus / Magusenus / Magusen / Magusan Herculi (< αρχ. ελλ. Μέγας)[**], τον Δία-Σέραπι και τον Ερμή.

Οι επιγραφές συχνάκις ευχαριστούσαν για τις μάχες που κερδήθηκαν και για την συνέχιση της επιβίωσης στα σύνορα, εξήγησαν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: M. Hallam «Dutch researchers uncover Roman temple complex - In a "highly unusual find," archaeologists in the Netherlands uncovered the remains of temples where Roman soldiers once paid tribute to their gods and goddesses», DW, 20.6.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.6.2022.

[*] Ίσως εκ του Βήλου Διός. Ο ποταμός ελέγετο και Vacalis / Vahalis / Valis / Vahal > valley (= κοιλάδα). Ήταν φημισμένος για τους μαιάνδρους του, που πλέον εξομαλύνθηκαν. Είναι η κύρια πλωτή οδός που συνδέει το λιμάνι του Ρότερνταμ με την Γερμανία.

[**] Η λατρεία του ήταν εκτεταμένη σε Βαταβία, Γερμανία, Δακία, Βρετανία, Σκοτία, κ.α. με ευρήματα, επιγραφές, αναθηματικές στήλες, νομίσματα και δαχτυλίδια βραχιόνων... Προστάτης της δύναμης, της ρώμης, των κτηνοτρόφων και των πολεμιστών, που συμμετείχαν ως τάξη, σε δημόσια τελετουργία μύησης κατά την ενηλικίωση. Στην εικονογραφία σε πολλά ειδώλια και αγάλματά του, που βρέθηκαν στην Γερμανία, απεικονίζεται να φέρει ρόπαλο, λεοντή στους ώμους, και κάποτε με τον τρικέφαλο σκύλο Κέρβερο!

ΠΗΓΗ 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχαία πόλη 3.400 ετών εμφανίστηκε «από μόνη της» στον Τίγρη ποταμό 


ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 

 

ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΓΓΛΙΑ - Μωσαϊκό που απεικονίζει τον Πέλοπα 1.600 χρόνων

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΑΡΧΑΊΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΤΌΟΥΝΧΕΝΤΖ;

Robin Heath: Stonehenge – The Marriage of the Sun and Moon ...

ΝΑΌΣ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟΣ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ - ΧΤΊΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΌ 11.500 ΧΡΌΝΙΑ!

naos seirios 0

ΑΡΧΑΊΟΙ ΤΆΦΟΙ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΆΓΟΣ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ 

N

Η αρχαία ελληνική Κριμαία - η Ταυρίς, που προμήθευε σιτάρι την αρχαία Αθήνα… Κατοικείται εδώ και 80.000 χρόνια!

No comments:

Post a Comment

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ